Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Hon såg hur jag mådde - 2act
Google Translate
Skriv ut

Hon såg hur jag mådde

Postat den 4 februari, 2011 Möten,Skola Inga kommentarer

school-845196_960_720Det finns många lärare som man har haft den där lilla extra kontakten med, men den som för mig är den jag håller mest av är min allra första lärarinna, från klass ett till tre. Nervöst steg jag in i skolan för första gången och träffade Guje Olson som skulle vara den som guidade oss elever genom våra första skolår.

Guje gav oss den bästa starten man kan få och visade oss att alla är lika värda och även har något unikt i sig, ja hon fick oss att känna oss väldigt speciella. Så kom också den dagen då vi slutade trean för att börja ett nytt skolår med en annan lärare och lite allvarligare undervisning, men för mig var det inte bara det som blev annorlunda.

Jag kände mig ensam, utstött och ledsen. Ingenting ville gå bra eller ens en smula efter förväntningarna jag hade om bland annat klassfester och kompisar. Många gånger grät jag för att ingen ville dansa med just mig eller att det inte var någon som ville bli min kompis. Jag hade en tjejkompis som även hon ”svek” mig för en annan lekkamrat just den här tiden. Med andra ord tyckte jag att allt var hemskt.

Guje fick höra att jag mådde dåligt och hon bjöd hem mig till sig. Den kvällen satt vi länge vid hennes köksbord och pratade. Hennes ord och värme gav mig styrka och ro att orka möta mitt liv och vad jag hade att vänta mig. När jag åkte hem kände jag mig glad och alldeles varm inuti för första gången på länge. Varje gång det kändes tungt så plockade jag fram hennes råd och känslan av att vara omtyckt av min älskade Guje! Hon finns för alltid i mitt hjärta och vi ses ibland.

När jag fyllde 20 och när jag tog studenten var Guje där och grattade mig, vilket gjorde mig väldigt glad.

Hennes kärlek, omsorg och rättvisa stärkte min moral och respekt för andra människor och det kommer alltid att följa med mig. Jag har henne att tacka för mycket, hon är en av de finaste människor jag har mött. Och jag vet att det finns många som skulle säga precis samma sak.

Linda Dahlberg-Älegård 22 år, servitris/bartender/kock, Södertälje

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad (utgiven 2010) där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik
Berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →