Google Translate
Skriv ut

Ett leende som gav livslust

Postat den 16 februari, 2011 Vård Inga kommentarer

Det började med två akutresor till lasarettet i Borås. Efter det lades jag in på avdelning K3. Den första prognosen var tyvärr inte så god. Det visade sig att jag hade tumörer i både bröst, mage och lever. Efter det beskedet kändes rummet som jag låg i om inte helt kolsvart så i alla fall väldigt mörkgrått. Men så en dag knackade det på dörren och in kom läkaren Jan-Henry Svensson med en väldig fart.

Det första han sa var: ”Detta ska vi nog ordna med cellgifter”, och sedan grejade han med sina papper en stund, vände sig om och gav mig ett leende som bara denna man kan göra och vips, var han försvunnen. När han gått var det som om han lämnat solen kvar i rummet, allting lyste och min verkliga livslust kom tillbaka. Jag kände en enorm glädje och ett pirr i kroppen, just då hade jag kunnat hoppa över små hus. Skillnaden var att jag började tänka positivt från och med den dagen. Jag tänkte att det nog fanns en framtid för mig ändå.

Trots att jag fick vara kvar på lasarettet i två månader med en massa undersökningar så var det enbart en positiv upplevelse. Detta tack vare den underbara personalen, allt från läkare till biträden.

När jag sen kom hem hade jag också turen att komma i kontakt med det palliativa resursteamet och sjuksköterskan Britt-Marie som har hjälpt mig väldigt mycket. Hon är en bro mellan mig och lasarettet.
Maj-Lis, 59 år, sjukpensionär, Ulricehamn

Lyssna till Ett leende som gav livslust


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →