Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Diamanten bakom den 50:e dörren - 2act
Google Translate
Skriv ut

Diamanten bakom den 50:e dörren

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

MITT ENTREPENÖRSKAP BÖRJADE tidigt. När jag gick på mellanstadiet ville en släkting att jag skulle plocka jordgubbar och potatis åt honom. Jag hade ingen lust att plocka, men var förstås sugen på att få betalt. Redan då var jag en god organisatör så jag samlade ihop mina kompisar och gav dem arbetsuppgifter och del i lönen, men jag behöll mellanskillnaden själv.

”Guldet kommer aldrig först”

Mellanskillnad var någonting jag hade lärt mig av min farfar Stig. Han var riktigt business minded och handlade med allt möjligt. Bland annat gjorde han affärer med antikviteter och jag fick följa med honom på många auktioner. Det gjorde att jag på nära håll fick se hur man bar sig åt för att köpa billigt och sälja dyrare. Jag tyckte att det där med mellanskillnad var fascinerande. Tänk att man kunde köpa en sak för en krona och sälja det för tio. Det tog inte många år innan jag gick i farfars fotspår. När jag var 15 år hade jag mitt första aktiebolag och köpte och sålde varor, framförallt mycket antikviteter.

Konsten att behärska mellanskillnaden var förstås inte allt jag lärde mig av farfar. Ännu viktigare var förmodligen de visdomsord han förmedlade till mig.

”Guldet kommer aldrig först”, var en typisk sak som han sa och som lärde mig att man aldrig får någonting gratis, att man alltid måste jobba för det. Det var han noga med att påpeka.

”Kom ihåg Michael. Om det finns 50 dörrar så måste man öppna alla. För det är bakom den 50:e dörren som diamanten finns.”

Men den allra viktigaste visdom var att man alltid skulle jobba med hjärtat, att tro på det man gjorde. Det är någonting som jag alltid har haft med mig som entreprenör – vare jag gjort miljonvinster eller drabbats av konkurs. Så länge hjärtat är med och jag har roligt så klarar jag mig. Därför brukar jag säga att jag egentligen inte jobbar, jag håller bara på med mitt intresse.
Michael Brinkenstjärna, Artist/Sportmanager, Stockholm

www.brinkenstjarna.net


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →