Google Translate
Skriv ut

En snilleblixt

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar Inga kommentarer

Monica ReerDet började med att ABBA vann Eurovision Song Contest 1974 med låten Waterloo. Jag var nio år gammal och blev helt såld, på ABBA. Nedskickad av mina föräldrar till den lilla lanthandeln i byn jag bodde i då hittade jag, bland en massa andra tidningar, poptidningen Poster.

Jag upptäckte snabbt att den innehöll bilder på mina nya idoler, ABBA. Stora fina bilder. Jag var salig och köpte min första Poster för sparade pengar. Det var bara ett problem. Det följde med bilder på en massa andra artister också. Jag ville ju bara ha ABBA-bilder. Vad skulle jag göra med alla de andra bilderna som jag betalt för, men inte ville ha? Det var ett störningsmoment som jag grubblade över samtidigt som jag upptäckte att det gick att beställa gamla nummer av Poster. I dem fanns fler ABBA-bilder, men jag hade inga pengar så det räckte. Det var då jag kom på snilleblixten.

Jag skötte försäljningen nere vid tjejtoaletten så att ingen lärare skulle komma och förstöra affärerna.

Om jag sålde de där andra bilderna som jag inte tyckte var något att ha så skulle jag få loss pengar till att köpa gamla nummer med ABBA-bilder. Och i de tidningarna fanns det ju också andra bilder på andra band och om jag sålde dem så skulle jag få råd med ännu fler Poster-tidningar.

Sagt och gjort, jag tog med mig alla dessa överblivna posters till skolan och sålde små bilder för 50 öre och stora för en krona. Jag skötte försäljningen nere vid tjejtoaletten så att ingen lärare skulle komma och förstöra affärerna. Jag minns hur en massa bilder gick åt till grabbarna som älskade KISS och Alice Cooper. Bilder som jag avskydde, men hade i överflöd eftersom de prydde nästan varenda Poster-tidning. Mycket riktigt fick jag sedan råd att köpa tidningarna jag ville ha. Och det blev det på nytt fullt med bilder över som jag inte ville ha och kunde sälja för att köpa nya tidningar. Så höll det på och jag var världens lyckligaste. Jag fick tag på alla de där bilderna som än idag ligger i gott förvar i min kökssoffa. Om inte annat så för att påminna mig om hur jag från början blev en riktig entreprenör.
Monica Reer, Pontho Hair & Makeup Ystad


www.ponthohair.com

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationer

bild: friköpt för användning ok enligt MR


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →