Google Translate
Skriv ut

Han sa att jag skulle ägna mig åt människor

Postat den 4 februari, 2011 Möten,Skola Inga kommentarer

Ett av mina positiva minnen från skolan i slutet på 50-talet är Simon Eriksson, lärare vid Blåsutskolan i Vänersborg. Han hade en bostad i skolhuset och hade ett stort intresse för teater. Intresset var så till den milda graden att han tog ner stora delar av sitt bohag, soffa, bord, lampa, fåtölj och egna kläder som rekvisita i ett spännande teaterspel där vi fick utlopp för våra intressen och begåvningar.

Av bara farten tränades vi i läsning, skrivning och räkning samt grupparbete, social träning, omtanke och mycket mer. För mig betydde Simon Eriksson mycket för att han såg att jag som andra hade begåvning och inte bara problem med att läsa och skriva. Han sa ”Nils-Erik, du kommer att ägna dig åt människor, det är din stora begåvning.” Han fick rätt och jag rätade lite på ryggen och vågade både läsa och stava.
Nils-Erik Söderqvist 53 år, folkhögskollärare/riksdagsledamot, Brålanda

Lyssna till Han sa att jag skulle ägna mig åt människor

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →