Ett av mina positiva minnen från skolan i slutet på 50-talet är Simon Eriksson, lärare vid Blåsutskolan i Vänersborg. Han hade en bostad i skolhuset och hade ett stort intresse för teater så till den milda grad att han tog ner stora delar av sitt bohag, soffa, bord, lampa, fåtölj och egna kläder som rekvisita i ett spännande teaterspel där vi fick utlopp för våra intressen och begåvningar.

Av bara farten tränades vi i läsning, skrivning och räkning samt grupparbete, social träning och omtanke och mycket mer. För mig betydde Simon Eriksson mycket för att han såg att jag som andra hade begåvning och inte bara problem med att läsa och skriva. Han sa ”Nils-Erik, du kommer att ägna dig åt människor, det är din stora begåvning”. Han fick rätt och jag rätade lite på ryggen och vågade både läsa och stava.
Nils-Erik Söderqvist, Brålanda

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting. Beställ ditt ex. av boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad här: http://butik.2act.se

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *