Google Translate
Skriv ut

Han lämnar ingen oberörd

Postat den 14 februari, 2011 Idrott Inga kommentarer

Det började 1969, då jag som sexåring började träna fotboll. Och Liksom som alla andra barn och ungdomar som spelade i Brunnby FF vid den tiden fick jag Claes Svensson som tränare. Claes Svensson var en speciell man som inte lämnade någon i sin omgivning oberörd. Han var oftast glad, men ibland blev han sur eller arg och när man lämnade honom var man själv alltid sur, arg eller på gott humör. Claes var alltid engagerad och hade ett stort hjärta.

Jag tränade under hans ledning ända fram till 1981, då jag gjorde mitt sista år som junior. Det jag minns mest av den tiden var att Claes alltid fanns tillhands om man behövde hjälp och att man alltid kunde hitta honom på idrottsplatsen. När vi for till bortamatcher och inte hade tillräckligt med föräldrar som körde tog

Claes två turer fram och tillbaka med sin bil. Flera gånger per säsong bjöd han också på korv och mos på hemvägen. En episod minns jag särskilt. Vi var på väg till en bortamatch och en kille i laget kom på att hans skor gått sönder på sista träningen. Då tog Claes vägen via sportaffären och köpte ett par nya fotbollsskor.

”Klart att pågen ska ha ett par nya kängor”, sa han. Idag är Claes 73 år. Han har varit Brunnbyvallens vaktmästare sedan slutet på 50-talet och klipper fortfarande våra fotbollsplaner på sammanlagt 15 000 kvadratmeter. Och fortfarande tar han sig an nya kullar med knattespelare.
OLLE NILSSON 45 ÅR, MARKNADSCHEF, NYHAMNSLÄGE


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →