Jag var elev på seminariets övningsskola, alltså inte en lärare under utbildning, utan elev som de blivande lärarna övade sig på.

Jag var allmänt ointresserad av skolarbetet och visade nog upp en allmänt likgiltig attityd för det mesta.

En av våra lärare, Hallongren, var dock en entusiast och en dag utbrast han i förtvivlan över min likgiltighet: ”Per, inser du inte att det är ni alla som en dag skall ta över efter oss, ansvaret kommer att ligga på er. Framtiden – det är ni. Om ni inte presterar något resultat av värde, hurdan framtid har ni då att vänta er?”

Just de orden har jag tänkt många gånger och efter den dagen försökte jag att bättra mig i skolarbetet och sedermera även i mitt arbete. Jag har haft Hallongrens ord ringande i mina öron flera årtionden, vilket jag verkligen haft nytta av och det har hjälpt mig att känna ansvar för mina handlingar. Kanske var det tack vare Hallongren som jag en gång valde att bli polis.
Per Bökman 63 år, pensionerad polis, Asarum

Lyssna till Ansvaret var vårt

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.