Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 En dröm – bokstavligt talat - 2act
Google Translate
Skriv ut

En dröm – bokstavligt talat

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

pernilla_findersfee

UTAN MIN SYSTER hade jag inte vågat ta steget. Det var hon som sa att om någon kunde starta ett företag så var det jag. Hon trodde stenhårt på mig. Min affärsidé startade ur en dröm jag hade under de där få timmarna som man får sova som nybliven mamma.

Mellan amning och allt – där kom min affärsidé fram. Det hade börjat på kvällen när jag började tänka mig tillbaka till mitt arbete som rekryteringskonsult. Otvunget satt jag och funderade på svårigheterna att hitta rätt kompetens och hur ”utsöndrad” headhuntingmarknaden hade blivit.

Sen när jag somnade mötte jag drömmen. Det kan kanske låta märkligt men jag drömde om hur en ny sorts applikation skulle se ut. En som skulle bygga på att privatpersoner kunde tipsa om duktiga människor. Kandidaterna skulle sedan också veta vem som rekommenderat dem och varför. Slutligen skulle också kunder kunna följa hela processen. I drömmen kunde jag se hur det skulle bli verklighet. Precis innan jag vaknade drömde jag till och med namnet på företaget: Findersfee! 

När jag slog upp ögonen var det så solklart för mig att det inte fanns någon tvekan. Jag ville ha med mig någon som kunde komplettera mig i bolaget och insåg snabbt att det bara fanns en person som passade. Helen. Hon var den som var tillräckligt annorlunda jämfört med mig och samtidigt lika tossig nog för att satsa på det här. Jag ringde upp henne och sen satte vi oss en torsdagskväll med mjölkersättning och en delad flaska vin i en stuga på Österlen. Helen tvekade inte hon heller, så vi bestämde oss för att köra – rakt in i kaklet om så krävdes. Vi bara måste testa det, tänkte vi.

När jag slog upp ögonen var det så solklart för mig att det inte fanns någon tvekan.

Det blev en prövande process, för samtidigt brakade mitt privatliv ihop. Mitt äktenskap kraschade och den som varit min stora inspiration och också den som fick mig att verkligen våga ta steget, min syster, Cissi, gick bort i cancer, bara tre dagar innan jag och Helen startade vårt företag. Månaderna innan jag startade eget hade jag och Cissi suttit tillsammans på sjukhuset och bollat idéer och utvecklat mitt koncept. Min syster var delaktig, så delaktig hon kunde vara under den svåra tid hon hade.

På något sätt, när man ser hur fragilt livet är och hur snabbt saker och människor kan tas bort från en, är inte den ekonomiska tryggheten så viktig längre. Inte heller risken att man inte lyckas. Efter Cissis död kände jag snarare en rädsla över att inte hinna innan det tar slut. Ironiskt nog blev Findersfee något av min räddning. Mitt i allt kaos krävdes det fokus och kreativitet på något så positivt som det egna företaget. Den resa vi gjort tills idag har varit smärtsam, stimulerande och fantastiskt utmanande. Jag följde min dröm, bokstavligt talat, och jag ångrar det inte en sekund.
Pernilla Borgström, grundare FindersFee, Malmö

findersfee
Läs mer om företaget här www.findersfee.se

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →