Jag är lärare och under mitt första år fick jag en jobbig klass som jag inte klarade av. Jag valde att sluta med den klassen och började arbeta i en annan klass på samma skola. Efter mitt första år lämnade jag läraryrket en tid. Jag var tveksam till om jag skulle fortsätta som lärare överhuvudtaget. En dag mötte jag Eva Nikku på stan. Hon var lärare på den skola som jag hade jobbat på och dessutom mamma till en kille i den klass som jag bytte till.

Eva berättade för mig hur mycket det betydde för hennes son när jag började i hans klass. Han tyckte att jag verkligen var bra!

När hon sa det till mig var det som om mitt första år som lärare trots allt inte var totalt misslyckat. Idag jobbar jag som lärare igen och det är mycket tack vare det Eva sa till mig när vi möttes. Hennes uppmuntrande och vänliga ord fick mig att förstå att jag kanske var en ganska bra lärare, trots allt. Det hon sa till mig har varit en enorm styrka för mig många gånger. Det var en väldig tröst och uppmuntran för mig att hon med några ord fick mig att se de positiva delarna i en, för mig, jobbig period i livet. Hon gav mig tanken att trots att allt ser mörkt ut så händer även positiva saker.
PERNILLA WILLEMSEN 42 ÅR LÄRARE MOTALA

Den här berättelsen är publicerad i boken Presentboken Du är betydelsefull där du hittar en rad inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken Du är betydelsefull här: http://butik.2act.se

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.