Google Translate
Skriv ut

Peppa hellre än dissa

Postat den 11 februari, 2011 Idrott Inga kommentarer

När jag var runt 14 år började jag träna simning. Jag var en av de sämsta i min skolklass på att simma och det var väl egentligen därför jag började. Men att jag sedan fortsatte träna, det berodde mest på Sophia Lindstrand. Hon blev min tränare när jag flyttades upp till b-laget i Trollhättans Simsällskap.

När jag tänker på Sophia minns jag hennes stora lockiga hår och hennes stora leende. Hon var alltid glad och positiv och peppade oss i gänget att hela tiden bli bättre. Och som tonårstjej i en tid då det händer mycket med kroppen, livet och kärleken, fungerade hon också lite som en personlig rådgivare. Visst kunde hon driva oss hårt, men hon fick oss ändå att tycka att det var roligt att gå till träningen.

När Sophia slutade som min tränare ersattes hon av den mer hårdföra typen. En man som gillade att springa och gapa vid kanten och dissa oss. Då var det inte roligt längre och jag utvecklades inte. Jag klev upp ur bassängen och lämnade simningen för gott.

Men jag tog med mig minnet av Sophia. Och det hon förmedlade till mig genom sitt sätt att vara har kommit till användning. Dels när jag själv har varit tränare och dels när jag har jobbat med unga i skolan.
ROSSANA DINAMARCA 37 ÅR, RIKSDAGSLEDAMOT, TROLLHÄTTAN


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →