Google Translate
Skriv ut

Ska vi ”uggla” tillsammans?

Postat den 29 december, 2010 Du ar betydelsefull Inga kommentarer

”De orden blev de mest magiska i mitt liv”

Jag var sjöman under tio år på 50- och 60-talet. På en av mina många resor träffade jag en tjej som gjorde stort intryck på mig. Hon var 19 år och ensamstående mor med en dotter. Jag minns henne tydligt för att hon, i jämförelse med jämnåriga tjejer, var så vuxen för sin ålder. Mötet med henne gav mig nya perspektiv och jag bestämde mig för att om jag gick i land och blev kär så skulle den kvinnan ha minst ett barn.

När jag gick i land 1967 hade jag några korta förhållanden samt ett längre som tog slut våren 1971. Den absolut rätta hade inte dykt upp än och min bestämda idé från sjömansåren hade bleknat i mitt medvetande. Men så råkade jag, genom min syster, komma i kontakt med Anna-Lena. Det var ett slumpartat möte som skedde i samband med att jag bad om hjälp med att sy fast ett squash-klubbmärke på en kavaj.

Medan Anna-Lena hjälpte mig berättade hon att hon var ensamstående mamma till två pojkar. När jag hörde det väcktes gamla minnen och funderingar till liv. Så mycket mer hände dock inte vid det första mötet, men jag fick hennes telefonnummer. När jag en sen fredags kväll på hösten 1971 satt ensam hemma tog jag mod till mig och ringde upp.

”Vad ska du göra på lördag kväll?” frågade jag.

”Jag ska sitta hemma och uggla med barnen”, svarade hon.

Efter en kort sekund tog jag mig lite extra i kragen och vågade ställa den udda frågan: ”Kan jag komma hem till dig så kan vi uggla tillsammans med barnen?” De orden blev de mest magiska i mitt liv. Vi har varit gifta i 37 år nu.
SIGGE FAGERSTRÖM  72 ÅR  PENSIONÄR OCH TAIJI-INSTRUKTÖR  UPPSALA

Den här berättelsen är publicerad i boken Presentboken Du är betydelsefull där du hittar en rad inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →