Min lärare, Martha-Ann, i fyran till sexan på Sannaheds skola utanför Kumla var en rättvis person med pondus, trots att hon då var relativt ung. Hon fick mig och klassen att känna samhörighet och lust att lära trots att många inte hade det med sig från början. Martha-Ann ville verkligen att vi skulle lämna skolan med bra saker i bagaget, vilket gjorde att hon hade högt ställda, men också nåbara mål.

Hon fick oss elever att lyfta och känna att vi var värda något mer, vilket gjorde att vi vågade tro på oss själva. Detta gällde till och med de elever som andra lärare menade inte passade in i skolan.

Under hela mellanstadietiden kände jag en stark tilltro till Martha- Ann och ville absolut göra mitt bästa. Hennes sätt att möta andra människor har påverkat mig i stort. Martha-Ann visade att alla kan lära, bara man använder rätt metoder och ger dem rätt redskap.
Sofia Larsen, Örebro

Lyssna till Alla kan – med rätt metod och redskap

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad (utgiven 2010) där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik
Berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *