Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Du kan aldrig sparka dig själv - 2act
Google Translate
Skriv ut

Du kan aldrig sparka dig själv

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar Inga kommentarer

Sofie BrusellI åratal hade jag pratat om att starta eget. Det var någonting jag så gärna ville och under en period hakade även mina vänner på och ville samma sak. Vi satt på otaliga vinkvällar och spånkvällar och vred och vände på affärsidéer som vi hade. Det var oerhört kreativt, men vi kom egentligen ingen vart.

Livet kom emellan, vännerna droppade av och till slut var det bara jag kvar. Jag var säker på min sak, jag skulle starta eget. Flera jag hade omkring mig var tveksamma. De frågade gång på gång om jag visste vad jag gjorde och påminde mig ständigt om tryggheten med att vara anställd.

Det har varit en trygghet för mig att ha det stödet från en person som jag litar på och som förstod mig och hur jag tänkte.

Men jag var inte färdig för att ge upp. Jag började mejla och ringa mentorer, investerare och karriärcoacher. Men de flesta ringde aldrig tillbaka. Några skickade ett mejl med en rad där det stod något i stil med ”Vi har i år beslutat att endast jobba med miljöteknologiska innovationskoncept, men vi önskar dig lycka till”.

Det var nedslående, men jag ville ändå inte ge mig. I juni 2009 befann jag mig i ett tillstånd då jag hela tiden funderade på att säga upp mig och köra igång. Återigen kom livet emellan. Men så en eftermiddag i juni 2009 ringde min mobil. Det var Micke Kedbäck från Innovationsbron. En av alla dessa personer som jag mejlat i hopp om att någonting skulle hända. Att någon skulle vilja lyssna på mig och min idé. Men till skillnad från de andra visade Micke ett intresse och en nyfikenhet. Han sa att han skulle komma till Stockholm veckan därpå och att han gärna bjöd mig på lunch.

Vi träffades på Kulturhuset och jag berättade om mina planer på att starta eget, vad min idé bestod av och hur jag såg på framtiden. Micke satt tyst, han betraktade mig och lyssnade noggrant. Sen när jag var klar sa han: ”Varför har du inte sagt upp dig än? Din chef kan ju sparka dig vilken dag som, men du kan aldrig sparka dig själv.”

Det var en knuff som hette duga. En vecka efteråt sa jag upp mig och idag driver jag en konsultbyrå inom kommunikation och produktion. Jag har inte varit arbetslös en enda dag och får fler förfrågningar än jag hinner med. Micke, han har flyttat till Bangkok och jobbar där. Trots avståndet är Micke fortfarande en viktig mentor för mig. Vi ses när han kommer till Sverige och vi har ofta kontakt via internet. Jag beskriver idéer, tankar och utvecklingsplaner för honom. Vi diskuterar och jag tar beslut.

Det som skilde Micke från alla de andra jag kontaktade var att han satsade på mig som person, som karriärkvinna och entreprenör. Det har varit en trygghet för mig att ha det stödet från en person som jag litar på och som förstod mig och hur jag tänkte. En som såg möjligheten att stötta mig utan att behöva satsa pengar vilket i längden innebär att jag nu driver ett företag utan lån och skulder till riskkapitalister.
Sofie Brusell, VD PromisedbyBrusell, Stockholm

www.promisedbybrusell.se

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationer

bild: friköpt för användning ok enligt SB


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →