Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Hon la märke till mitt engagemang - 2act
Google Translate
Skriv ut

Hon la märke till mitt engagemang

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

Jag var med i Röda korset och har väl alltid varit en engagerad person. Den politiska dimensionen fanns inte riktigt med i bilden just då, men jag träffade många människor och bland dem Anna Ardin som var politiskt engagerad i Socialdemokraterna.

Anna la märke till mitt engagemang och öppna sinne och sa att jag borde gå på ett möte med Socialdemokraterna. Åtminstone för att känna efter hur det var. Det tog ett tag, men till slut gjorde jag som hon sa. Intresset hade väckts och även om det inte blev Socialdemokraterna så slutade det med att jag blev politiskt aktiv.

Det är definitivt inget jag behövt ångra. Även om jag än så länge bara verkat i opposition så har jag fått möjlighet att på allvar driva frågor jag brinner för. Till exempel frågan kring ett arenahallbygge som var tänkt att byggas på en plats som vi i Miljöpartiet ville skydda från exploatering. Vi lyckades få planerna avskrivna genom att arbeta fram ett alternativt förslag. Det var ett arbete som gav nya oväntade betydelsefulla möten. Människor som jag förmodligen aldrig skulle träffa annars dök upp för att stötta oss. Vi fick namnlistor med krav på en folkomröstning i frågan och en arkitekt som brann för vår idé erbjöd sig att hjälpa till att forma det alternativa förslaget. Vi var många som helt enkelt gjorde saker ihop för att nå vårt mål. Det gav mig en känsla av att verkligen kunna åstadkomma någonting. Så jag har mycket att tacka Anna Ardin för. Genom sitt enkla förslag tände hon gnistan.
Stefaan De Maecker, 34 år, ordförande för Miljöpartiet på Gotland, Visby


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →