Google Translate
Skriv ut

En riktigt bra placering

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

27:e plats?

Vad är det för en usel placering?

Det var inför valet 2006. Jag hade hamnat långt ned på moderaternas riksdagslista. I alla fall enligt mitt sätt att se på det. Jag, som hade kämpat så hårt, för att få fram mina frågor och visa att jag verkligen ville axla rollen som riksdagsledamot. När jag fick reda på var jag hade hamnat på listan blev jag mycket besviken. Jag ville ju så mycket mer! Det här dög helt enkelt inte.

Du gör så mycket bra och bidrog starkt till att vi vann valet 2002. Att jobba politiskt är inte ett ensamarbete. Allt du gör är för hela partiet.

Efter mycket funderande över situationen bestämde jag mig därför att dra tillbaka min kandidatur helt. Det kändes inte alls meningsfullt att stå kvar på listan. Så jag tog kontakt med vår dåvarande gruppledare och kommunstyrelsens ordförande Anders Gustâv för att be honom om råd. Men så snart han hört vad jag ville göra satte han sig bestämt på tvären och sa barskt:

”Du skall inte framstå som en dålig förlorare Talia! Du gör så mycket bra och bidrog starkt till att vi vann valet 2002. Att jobba politiskt är inte ett ensamarbete. Allt du gör är för hela partiet. Det är många som kämpar om platserna och 27:e plats på riksdagslistan är en riktigt bra placering!”

Jag kom helt av mig i min besvikelse. Med några få korta meningar fick Anders mig att inse vad vårt politiska arbete faktiskt handlade om. Att vi är ett team som jobbar tillsammans. Han fick mig att snabbt se positivt på det politiska livet igen. I och med att jag är delaktig får jag ju möjlighet att möta människor och lära mig nya saker hela tiden. Mitt engagemang och vilja att bidra till samhället gör att jag har ett fantastiskt liv och får chans att ingå i en härlig gemenskap. Vi jobbar för något vi tror på och jag är väldigt aktiv med att skriva insändare och artiklar och inte minst att möta väljarna i våra kampanjer. Jag gör skillnad.

Anders Gustâv har betytt mycket för mitt engagemang. Tack vare hans sätt att vara, sin utstrålning, generositet och värme blev han en stark förebild för mig. Om jag en dag får möjlighet att representera folket i Solna via Sveriges Riksdag kan jag lova att man skulle höra av mig. Politik handlar om att tro på sin sak, men också om ömsesidig respekt för de man möter, att kompromissa och ibland mötas halva vägen var.

Till valet i år ställer jag på nytt upp till riksdagen. Jag anser att framtidens politik måste utformas med utgångspunkt från människors vardag så att de ges större frihet, ansvar och egenmakt. Oddsen att komma in är inte så stora, men självklart kommer jag att satsa allt. Det kan ju gå. Bara tillräckligt många kryssar för mig så… Till det här valet kan jag dessutom känna mig stolt över min nuvarande plats på listan:

31:a plats?

Vilken bra placering!
Talia Svensson (m), Sales Advisor/Kommunfullmäktigeledamot, Solna


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?