Google Translate
Skriv ut

Tatiana de Solange

Postat den 7 april, 2015 Möten Inga kommentarer

Fotograf: Per Hessman
Liten så liten. I vacker vit klänning satt hon, Tatiana de Solange, på stentrappan utanför det lilla huset. Jag tror hon var omkring 3 år när jag fick kortet. Tatiana blev mitt första fadderbarn som jag varje månad skänkte pengar till under 10-12 år och hon kom nära mitt hjärta. Tyvärr var jag verkligen ingen exemplarisk fadder, det var sällan som jag skrev brev eller skickade något till Tatiana. Men jag tänkte desto mer på henne och ibland mitt i stressen så sprang jag in i en affär och köpte pennor och hårband och sprang snabbt in på närmaste postkontor och skickade iväg dem. Det var inte ofta, iallafall inte så ofta som jag skulle velat. Hon bodde på Cape Verdeöarna, närmare bestämt på Santo Antao. Medan jag skriver nu inser jag att hon kanske till och med finns på FaceBook! Det måste jag kolla!

Världen kommer snabbt allt närmare. Det är en fantastisk tid vi lever i!

Här hittar du info om Kap Verde http://sv.wikipedia.org/wiki/Kap_Verde

Tack och lov fanns det en organisation i bakgrunden, de som varje månad skötte inbetalningarna till familjen De Solange. http://www.barnfonden.se

Att vara fadder ger mer! Kostar så lite, men blir väldigt betydelsefullt för de som är mottagare. Men kanske lika mycket för givaren. Så har det i allafall varit för mig. Idag har jag en ny fadderflicka på Kap Verde, hon heter Nadine och det går bra för henne i skolan. Så glad jag blir!

/Catherina Ronsten

Jag är född: 2011-11-05

Min e-postadress: c.ronsten@betydelsefulla.se

Samtycker till att den berättelse jag skrivit publiceras i bokform eller i annan form och överlåter härmed upphovsrätten till berättelsen till Betydelsefulla möten & förlag: Ja

Samtycker till att Betydelsefulla möten & förlag redigerar den berättelse jag skrivit: Ja

Den här berättelsen kommer ifrån: Kommun Afrika

Övriga kommentarer:

Catherina-Ronsten_pressbild.jpg


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?