Google Translate
Skriv ut

Kör för svenskt rekord

Postat den 16 februari, 2011 Idrott Inga kommentarer

Min viktigaste tränare i ungdomen i Eskilstuna var Gunnar Ström. Han hade ett speciellt och återkommande knep för att få ut det bästa av oss åkare. Innan en tävling kunde det hända att vi kom överens med honom om att jag skulle ta det lugnt just den dagen. Så jag började åka lugnt runt banan, men redan efter första varvet började Gunnar skrika från sidan:

”Kom igen nu! Kör för svenskt rekord!”

Och då körde man naturligtvis, för vid det laget man ju redan inne i åkningen. Man hade liksom inget val. Det här knepet som Gunnar använde sig av gjorde att jag fick en rejäl skjuts upp mot seniornivå när jag var 16-17 år. Det jag hade lärt mig var att alltid gå in med en offensiv inställning till åkningen. Jag var aldrig riktigt nöjd när jag kom tvåa, för det betydde bara att jag måste se till att bli ännu bättre. Den där ihärdigheten, som ledde till tre OS-guld, har Gunnar en mycket viktig del i. Han var själv ihärdig på alla sätt. För mig var och är han skridskosporten personifierad. Han var själv landslagsman på 50-talet och som tränare var han alltid på plats nere vid banan när det var dags för ett träningspass. Och han är där än, ständigt redo för att matcha fram nya ungdomar mot nya rekord.
TOMAS GUSTAFSON, 49 ÅR, KONSULT, UPPSALA


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →