Google Translate
Skriv ut

Där är ju du!

Postat den 14 februari, 2011 Idrott Inga kommentarer

Jag var ingen då jag växte upp, jag hade ingen identitet och hade heller inte något vidare stöd av mina föräldrar. Jag växte upp i en förort där förutsättningarna inte var så bra. Vid 14 års ålder sa min lärare Martha Hellstrand till mig: ”Du ska spela basket!” Hon hämtade mig en kväll och åkte med mig till Hammarby Basket. Jag fick helt plötsligt något att fylla mitt liv med. Hon såg mig!

Efter 15 år i basketens elitserie – Solna och Alvik – och collegespel i USA och efter ytterligare 17 år som amatör, coach och ledare, efter en fantastisk karriär professionellt, efter att ha fått en möjlighet som tog mig bort från sprit, droger och brottsverksamhet sökte jag upp Marthas rektor vid Fredrika Bremerskolan. Jag sa vad som hade hänt och han ville att jag skulle komma och berätta min historia. Inför alla lärare på skolan, inklusive Martha, som inte kände igen mig till en början, berättade jag min fantastiska historia.

Efter tio minuter ställde sig Martha upp och utbrast ”Det är ju Yvonne!” Tårarna rann på oss båda och jag fick äntligen ge tillbaka, äntligen ge henne den uppmärksamhet hon mer än någon annan förtjänade.

Efter 30 år, min fröken. Hon såg mig och gav mig min identitet som betydde allt för mig och det fantastiska liv som jag har fått uppleva.
YVONNE SEVERÉN 47 ÅR, SENIOR ACCOUNT MANAGER, TÄBY


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?