Google Translate

Storytelling

Betydelsefulla Möten synliggör och lyfter hur mycket vi alla betyder för varandra – i varje möte vi har. Vi arbetar med storytelling och samlar på intressanta och lärorika berättelser om möten som gjort skillnad. Vi är intresserade!

Genom åren har vi samlat på berättelser inom en rad viktiga mötesplatser såsom skola, vård, näringsliv, politik och idrott. Vi jobbar tillsammans med och hjälper den som berättar för att kunna bjuda våra läsare på en genuin och tänkvärd upplevelse som ger mer. Engagerande, starkt, och trovärdigt. Vår brevlåda är alltid öppen för nya spännande berättelser. Storytelling när den är som bäst!

Vad är storytelling?
Direktöversatt till svenska blir storytelling historieberättande. Det är precis vad det är. Berättandets konst. Hur vi förmedlar vad vi har att säga med känslor som får lyssnaren att ta åt sig, tänka efter och berätta vidare. Genom storytelling för vi oss närmare varandra och det skapar en känsla av samhörighet. Det är en uråldrig tradition att berätta med ord, känslor, bilder eller symboler. Vi har förflyttat oss från lägerelden till kontor, caféer och middagsbord, men vi är tillbaka till roten av kommunikation som är lika gammal som mänskligheten – men fortfarande lika viktig och slagkraftig.

Storytelling är numera ett etablerat begrepp inom företag och lika så i den akademiska världen. Även kallat corporate storytelling i affärsbranschen. Ett tydligt exempel på hur det kan se ut är Ikeas grundare, Ingvar Kamprad. Hans bakgrund och historia har spridit sig över hela världen och han ses som den svenska mannen som skapade ett helt världsimperium. Detta tjänar Ikea på. I och med att det är enkelt för andra företag att skapa liknande produkter har Ikea skapat en historia bakom sitt företag, en historia som skapar magi och samhörighet. Istället för att enbart informera om sina produkter berättar dom en historia om det, vilket i sin tur får deras kunder att stanna och återkomma.

Grunden till storytelling är känslor. En berättelse med mycket tanke bakom som berör lyssnaren. I Betydelsefulla Möten förmedlar vi sanna berättelser från riktiga människor och låter dem själva förmedla sina känslor från ett möte med en annan. Äkta och känslokramande berättelser från verkligheten som berör enda ut i fingertopparna.

Vi vill hjälpa dig att utveckla din berättarkonst och låter er ta del av Betydelsefulla Mötens Storyskola!

Ta del av Storyskolan här
Storyskolan 1 →
Storyskolan 2 →
Storyskolan 3 →
Storyskolan 4 →

Vad är storydoing?
Ett relativt nytt begrepp är Storydoing. Genom Storydoing tar du ett steg till – att göra det man vill berätta om.Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?