Fotograf: Per Hessman
Fotograf: Per Hessman

Jag är född och uppvuxen i Visby, flyttade från ön till fastlandet i mitten av 80-talet.  Efter en kort sejour i Göteborg och en lång cykeltur mellan Gibraltar och Sverige gick flyttlasset till Stockholm där jag trivdes bra och hade en rad roliga och spännande jobb. I början av 2000-talet flyttade jag till Eskilstuna för att förverkliga en viktig dröm – ett eget hus och bo på landet.

Idag bor jag i mitt drömhus i Eskilstuna med min familj. Trädgård och hus, det är lycka för mig! Jag är utbildad journalist och marknadsekonom (och 7 yrken till… bla. florist och kosmetolog mm.). Jag har en engagemangstyrdkarriär bakom (?!) mig, okej … fortfarande pågående;-).

Under 80- till 90-talet var jag engagerad politiskt – något som jag varmt rekommenderar alla som vill göra en viktig insats för vårt samhälle. Jag har varit anställd av ett politiskt parti och arbetade i Sveriges Riksdag i tre år (så kul och spännande!), suttit i Stockholm stads kommunfullmäktige som ordinarie ledamot och haft en rad roliga uppdrag ”högt upp” (partistyrelse, arbetsutskott mm) i ett av våra riksdagspartier. Inspirerande och väldigt lärorikt!

Jag har stått ”på barrikaderna” för ett ökat miljöengagemang, varit ansvarig för utbildningsdelen i Det Naturliga Stegets Miljöinstitut och arbetade i början av 90-talet med några av Sveriges största företag – för att hjälpa dem med miljörevisioner, miljöutbildning mm. På Det Naturliga Steget fick jag också förmånen att medverka till att skapa och ge ut tre miljöspel tillsammans med spelföretaget Alga. Med ett av spelen slog vi Guinness rekord då vi fick över 49.000 elever och lärare att spela vårt spel under en dag.

Därefter blev jag ’headhuntad’ av Svenska Kyrkan att starta Rättvisemärkt 1995-1996 (idag Fair Trade), och gjorde det. Jag startade eget företag i september 1996. Underbart att vara egen företagare! Från början satsade jag på att arbeta med PR och marknadsföring samt som etikkonsult, gjorde bla. Svenska Body Shops första sociala redovisning.

Utbildade mig till journalist 1998 och ”kom hem” – helt rätt för mig! Ny kunskap och möten med människor i en suverän kombo. Jag fokuserade på att skriva och sälja artiklar med inriktning att ”ha kul och må bra på jobbet och privat” och toppade med det som var extra säljbart; kändisporträtt.

Sedan början av 2000-talet driver jag mitt ’hjärteprojekt’ Betydelsefulla Möten 2act, ett inspirations- och storytellingföretag där vi samlar på berättelser där människor berättar om betydelsefulla möten. Allt för att väcka engagemang och inspirera till ökad förståelse om hur mycket vi alla betyder och kan betyda för varandra. Att samla på betydelsefulla möten är världens roligaste och bästa jobb! Genom åren har jag samlat in över 3000 berättelser och det har blivit ett tiotal böcker. Under 2013-2014 gav vi också ut Betydelsefulla Möten Magasin.

Mina styrkor är att jag är en ”doer”, målmedveten, envis, snabb och hjärtlig. Dessutom gillar jag förändringar (nyfikenheten styr mycket i mitt liv). Jag är ständigt på jakt efter nya möjligheter och passar under tiden på att njuta av livet.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *