Google Translate

Betydelsefulla möten i vården – Du kan göra skillnad

omslag-på-bok-jpg

Boken Betydelsefulla möten i vården – Du kan göra skillnad har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården.

I projektet valde tre forskare vid Akademien för hälsa, vård och välfärd vid Mälardalens högskola att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Forskningen visar att patienter som i vården har varit med om ett betydelsefullt möte upplever ökad känsla av egenmakt och tillit något som i sin tur något som i sin tur ger en ökad insikt och kraft att själv påverka och förändra sin livssituation.

Ett betydelsefullt möte kan vara det som gör att den som är sjuk får kraft att ta tag i sin situation eller en kraft att uthärda, förändra, tänka nytt eller – genom att fokusera och reflektera över hur man kan bidra till att skapa fler betydelsefulla möten i vården kan vården utvecklas och bli mer framgångsrik.

I Betydelsefulla möten i vården – Du kan göra skillnad får du på ett enkelt sätt möjlighet att ta del av forskarnas resultat och råd för en framgångsrik vård.

Varje kapitel innehåller dessutom en rad frågor som stöd för egna reflektioner. Det finns också frågor om vilka framgångsfaktorer som kan finnas i ett betydelsefullt möte och möjlighet att själv fundera över vad du anser gör att betydelsefulla möten i vården uppstår.

INFORMATIONSBLAD
Läs vårt korta informationsblad här

Läs vårt lite längre informationsblad här
Boken kommer våren 2015Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →