Google Translate
Skriv ut

Alla möten är betydelsefulla

Postat den 23 maj, 2013 Okategoriserade Inga kommentarer

”Klara, färdiga, GÅÅÅÅ!”

Med all kraft kastar jag mig framåt och börjar springa som gällde det livet. Sextio meter på kolstybb, bredvid springer Björn-Ove, skolans snabbaste kille. Den här gången tänker jag vinna över honom, om jag så ska dö på kuppen. Meter efter meter vi flyger fram sida vid sida, ingen vill släppa taget, ingen tar sig förbi. Ska det bli oavgjort? Så lyckas jag få en centimeter, två centimeter, tre centimeter till godo och spränger målsnöret en hundradel före Björn-Ove. Mina klasskompisar jublar och kramar om mig. Jag en rödhårig, mobbad liten tjej har slagit den snabbaste killen. Jag är bäst i löpning på hela skolan!

Det är snart femtio år sedan jag vann över Björn-Ove och därmed visade, framförallt för dem som mobbat mig, att jag var bra, att jag dög. Den känslan var och är oerhört viktig och följer mig i allt jag gjort och gör. Det är en känsla som jag vill att alla människor, oavsett ålder och ursprung, ska få uppleva och bäras av i sina liv. Därför har jag ägnat hela min yrkesverksamhet åt att arbeta med människor och förändringsprocesser.

Först som präst i Svenska kyrkan och sedan som egenföretagare med projektledning och coachning som specialitet. Det finns så många människor som behöver upptäcka sin potential, i vissa fall bli påminda om densamma. Jag möter både unga och äldre som genom inspirationsföreläsningar och coachande samtal får tillgång till tron på sin egen förmåga.

Eftersom jag själv var mobbad under några år på mellanstadiet och högstadiet brinner jag särskilt för de barn och ungdomar som är utsatta för den typen av övergrepp, men har ännu inte riktigt hittat formerna för engagemanget, skriva en bok, föreläsa?

De senaste åren har jag arbetat som projektledare i tre olika projekt som handlar om entreprenöriellt lärande i skolan, om att ungdomar ska få jobb och om jämställdhet. Alla projekten har varit fyllda av möten av olika slag. En del av dessa kan tyckas mer betydelsefulla, andra mindre, men egentligen är alla möten betydelsefulla om vi bestämmer oss för att göra dem till det. Det handlar om att medvetet välja en icke-värderande, öppen och positiv kommunikation och att vara närvarande i det som pågår här och nu. ¨

När vi gör så möter vi varandra och då händer det – ibland stort, ibland smått – men det händer.
Marianne Ståhl
Tel: 073-2046151
E-post: marianne@vidare-utveckling.se


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →