Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Han visste att det var dags för mig - 2act
Google Translate
Skriv ut

Han visste att det var dags för mig

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

Jag hade varit medlem i Kristdemokraterna under ett antal år när jag plötsligt blev uppringd en dag under valåret 1991. Mannen som ringde heter Ture Jakobsson och han frågade om jag var intresserad av att engagera mig mer aktivt i politiken. Uppenbarligen var det inget slumpmässigt samtal från hans sida för just i det skedet av livet passade det mig perfekt.

Även min familj och vänner var skeptiska. De hade väldigt svårt att se mig i den rollen. Bara att föreställa sig det var en hög tröskel både för dem och för mig.

Min yngsta son var elva år, jag hade arbetstider som gjorde att jag ofta gick hemma på dagarna och led av ”antistress”. Ture visste dessutom att jag arbetade med sjöfartsfrågor, kommunikation och infrastruktur, vilket skulle komma väl till pass i det politiska arbetet.

Men givetvis blev jag paff till en början. Jag bad om betänketid och funderade på hur jag skulle kunna vara en riktig politiker. Även min familj och vänner var skeptiska. De hade väldigt svårt att se mig i den rollen. Bara att föreställa sig det var en hög tröskel både för dem och för mig.

Men som sagt var tiden mogen. Ture hade inte chansat när han kontaktade mig. Efter att vi hade talats vid några fler gånger under tankeperioden slutade det med att jag hamnade i styrelsen i Gatubolaget i Göteborg. Sen inträffade saker slag i slag och så småningom blev jag regionpolitiker och fick äran att medverka till att Västra Götaland slogs samman till en region.

Det kändes stort och tack vare Ture har jag fått uppleva mycket som annars inte hänt. Jag har fått tillfälle att möta en mängd spännande medborgare. Under en mandatperiod bestämde jag mig för att göra riktiga besök i samtliga Västra Götalands 49 kommuner. En i stort sätt omöjlig utmaning eftersom en mandatperiod är 48 månader. Men jag hann faktiskt med nästan alla.
för mig.

Bland det bästa är ändå att jag lärt känna Ture Jakobsson som vän. Vi har båda kunnat hjälpa varandra, stämma av med varandra och stötta varandra under alla mina år i politiken.

Tack för att du upptäckte mig Ture!
Anders Fasth (KD) regionfullmäktigeledamot/trafikledare i bogserbåtsrederi Fiskebäck, Göteborg


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →