Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Kunskap ger arbetsglädje - 2act
Google Translate
Skriv ut

Kunskap ger arbetsglädje

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar,Möten Inga kommentarer


När jag slutade gymnasiet fick jag jobb som butiksbiträde i en liten tebutik i centrala Luleå. Butiken drevs av Susanne Westerberg. Redan första dagen på jobbet sa Susanne bestämt:

”Du har två veckor på dig att lära dig innehållet i alla 100 teburkar. Det må se mycket ut, men det är för din egen skull. Du måste kunna jobbet fullt ut. Kan du det inte kommer du inte heller att tycka att jobbet är kul.”

Det var en tuff början, men det gav resultat. Ett år senare kom det in en kund med en tom teburk. Med hjälp av några kvarblivna småblad i botten tog det mig mindre än tio sekunder att identifiera vilket te kunden ville ha. I det ögonblicket förstod jag varför Susanne haft en så stor ambition när jag började. Det kan tyckas som en liten sak, men det säger del om Susannes betydelse för den jag är idag. Under tiden jag arbetade med henne berättade hon ofta om livet som företagare. Hon lärde mig kundbemötande, exponering, försäljning och behovet av utveckling. Hon lärde mig att kunskap ger arbetsglädje.

Jag har fyllt hela min kropp med energi, kraft, kunskap och helande. Jag har gjort mer än vad jag någonsin trott varit möjligt och fått ett rikare liv än jag någonsin kunnat föreställa mig.

Butiken såldes. Susanne och mina vägar skildes åt. Jag hade några ströjobb, flyttade till Karlstad för att läsa civilekonomprogrammet och flyttade tillbaka till Luleå för att slutföra studierna vid Luleå tekniska universitet. När jag flyttade tillbaka träffade jag Susanne igen. Hon hade bestämt sig för att öppna en ny butik och hon ville att jag skulle arbeta tillsammans med henne. Bilden var tydlig i hennes huvud. Hon ville att kunderna skulle få känslan av att gå in i ett egyptiskt tempel. Stämningen skulle vara lugn och fylld av välmående. Och Susanne gjorde det. Från en helt tom lokal skapade hon en egen värld. Själv mötte jag en helt ny bransch, tolkad genom Susannes ögon. Av nyfikenhet och samma inställning som de 100 teburkarna visat mig tidigare läste jag alla böcker och informationsblad jag kom över för att lära mig den nya branschen fullt ut. När jag reste runt i landet och såg mig omkring upptäckte jag att Susanne hade skapat en miljö som inte gick att hitta någon annanstans. Hon hade inte bara skapat en butik och verksamhet, hon hade skapat ett fenomen.

Själv hade jag kombinerat universitetsstudierna med tre extrajobb och när jag väl gick ut från skolan var all min energi var slut. Jag visste att detta var min chans att göra någonting helt nytt, men jag kunde inte se mig arbeta med något ekonomjobb. I samma veva läste jag en bok som beskrev hur energier fungerade. Jag häpnade! Äntligen förklarade någon hur livet fungerade, och inte bara det. Det fanns även en möjlighet att göra det bra ännu bättre! Veckan efter mötte jag en kvinna som jag visste att jag skulle gå utbildning för. När jag läste in mig i kursinnehållet förstod jag att jag hittat det skulle arbeta med. Jag hade börjat skissa på affärsplanen redan innan jag fått någon behandling eller gått en kurs i Reiki. Hela tiden fanns Susanne vid min sida och gav tips och råd. Hon var mitt största fan och var ett stort stöd när hela min familj och alla mina vänner stod frågande och undrade vad som hade hänt, jag skulle ju jobba på kontor! I augusti 2005 öppnade jag dörrarna för mitt företag Känsla – ditt välbefinnande.

Idag har det gått fem år sedan jag startade eget. Jag har fyllt hela min kropp med energi, kraft, kunskap och helande. Jag har gjort mer än vad jag någonsin trott varit möjligt och fått ett rikare liv än jag någonsin kunnat föreställa mig. Idag är jag ofantligt tacksam över den ekonomutbildning som hjälpt mig med ’företagstänket’ när livets röda trådar visat sig. Utan strategisk vision hade jag aldrig klarat av alla de bolla jag idag håller i luften. I dagsläget har jag mottagning på två orter. Arbetar med behandlingar, kurser och föreläsningar och är i processen att utöka med flera anställda. Jag sitter också som utvecklingssamordnare och redaktör för Förenade Reikiförbundet medlemstidning. Men den största tillgången är ändå energin jag arbetar med varje dag. Resultaten som jag och mina kunder uppvisar är helt fenomenala. Jag har den stora förmånen med att hjälpa andra till att må bra, och min vision är att ge alla 16-åringar den kunskap jag hade velat ha när jag var tonåring. Tack vare den magiska inspiration som jag fick från Susanne hittade jag min egen unika skaparförmåga. Jag har fått lära mig att verksamheten blir det jag önskar. Jag behöver inte följa någon annans väg eller försöka passa in i en speciell bransch skapad av någon annan. Istället kan jag använda företagandet för att skapa den bransch jag själv vill verka i.
Anna-Sofia Giese, VD behandlingsterapeut/utbildare Känsla – Ditt välbefinnande, Skellefteå/Luleå

www.kansla.nu

bild: friköpt för användning ok enligt ASG

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationerInga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevkartaNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →