Google Translate
Skriv ut

Han sa vad han tyckte

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

Den som påverkat mig mest i mitt politiska engagemang är Olof Palme. I början av 70-talet var jag en person som ville protestera och ta ställning och det var just under den tiden som Olof Palme höll sitt berömda jultal, där han så starkt tog ställning och protesterade mot USA:s krigföring i Vietnam. Det var en stark upplevelse, eftersom han gjorde det så tydligt. Han sa verkligen vad han tyckte, trots att han visste att det skulle leda till problem i relationen med USA.

Att vara politiker ger stora möjligheter, jämfört med många andra arbeten, i olika sammanhang. När jag till exempel håller tal, under intervjuer och i debatter, har jag tillfälle att förmedla vad jag står för och hur jag vill att detta ska ske.

Olof Palme tog täten på ett sätt som varken jag eller andra var vana vid. Jag hade haft stort förtroende för hans föregångare Tage Erlander också, men Olof Palme tog det ett steg längre. Hans starka ord gick rakt in i mitt hjärta. Han fick mig att inse att det fanns andra som jobbade för en, trots allt. Därför fick han mig också att både våga och vilja bidra med att göra saker för andra.

Efter det talet var det en självklarhet för mig att engagera mig politiskt och ta ställning. Med tiden har jag förstått att det inte bara är ett inre krav utan också en favör. Att vara politiker ger stora möjligheter, jämfört med många andra arbeten, i olika sammanhang. När jag till exempel håller tal, under intervjuer och i debatter, har jag tillfälle att förmedla vad jag står för och hur jag vill att detta ska ske. Att ha så stora möjligheter till att få uttrycka sin mening och vilja, det ser jag som det största privilegiet man kan ha.
Carina Schön (S) Kommunalråd Heby

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Politiker berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →