Google Translate
Skriv ut

Vad gör du här? Kasta loss!

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

JAG ARBETADE SOM sjuksköterska inom rehabiliteringsvården. Parallellt med mitt ordinarie arbete hade jag i liten skala börjat att hyra ut överloppshus på min mans släktgård. Husen kostade pengar som de stod men jag ville se dem som en tillgång. Så mycket mer än så var det inte. Det handlade inte om någon egentlig verksamhet i ordets rätta bemärkelse.

Jag hade visserligen massor av idéer om hur verksamheten skulle kunna utvecklas men jag vågade inte riktigt släppa taget om min anställning och satsa helt på det egna företagandet. Den stora förändringen kom när jag en dag pratade med Tore Ekman, en av läkarna på sjukhuset. Han visste vad jag sysslade med vid sidan om och skakade på huvudet åt mina tvivel. Mitt under en rond utbrast han: ”Vad gör du här egentligen? Kasta loss och utveckla det du redan har påbörjat. Den här världen är för trång för dig. Kan du inte bli egenföretagare inom vården så satsa helhjärtat på den andra verksamheten.”

Det var ett uppvaknande som hette duga. Jag bestämde mig för att följa hans råd och ett bättre val kunde jag inte ha gjort. Sedan dess har det ena lett till det andra och idag är jag konsult inom rese- och turistindustrin. Min arbetsplats är hela Sverige med uppdragsgivare på alla nivåer. Jag tror inte att jag hade jobbat kvar inom den offentliga sektorn idag om jag inte hade tagit steget att starta eget. Kanske att jag hade vidareutbildat mig till barnmorska och haft någon typ av chefstjänst idag? Om det kan man bara spekulera, men en sak är säker – jag hade aldrig nöjt mig med att sitta still i båten!
Christina Bråkenhielm Persson, turistkonsult och VD Tur i Sverige, Eksjö

www.demagroup.se

Läs mer om företaget här

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →