Google Translate
Skriv ut

Våga välja livet

Postat den 16 februari, 2011 Vård Inga kommentarer

Jag gick länge under uppsikt för ett bråck på huvudpulsådern och när bråcket under hösten 2003 började växa återstod bara operation. Operationen som genomfördes på Umeå lasarett blev mycket lyckad, men när jag vaknade upp mådde jag inte så bra. Första och andra dagen gick det väl ganska skapligt. Men på tredje och fjärde dagen var jag så innerligt trött på att kämpa. Jag kände att paniken var nära och jag var beredd att ge upp.

Jag hade precis bestämt mig för att ge upp min kamp när en vårdare i 35-årsåldern kom in i mitt rum. Han satte sig på min sängkant och tog mitt huvud, höll mig tätt intill sig och viskade i mitt öra:

”Det här ska vi fixa du och jag. Det här fixar vi.”

Hans ord väckte mig och gav mig kraft. Jag tänkte att den här unge mannen inte skulle klara av att få mig frisk om inte jag också fortsatte att kämpa. Jag fick tillbaka viljan att leva. Han gav mig helt enkelt livet åter och det är jag mycket tacksam för.
Gun, 70 år, pensionär, Hallen

Lyssna til Våga välja livet


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →