Google Translate
Skriv ut

Tryggheten fick mig att växa

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

Så här i efterhand inser jag hur mycket min mammas politiska engagemang och pappas stöd har betytt för mig. Redan som liten fick jag följa med mamma Sylvia på stämmor där Torbjörn Fälldin talade. Samma år som jag fyllde åtta var jag med och förberedde en kärnkraftsdemonstration genom att måla plakat och öva ramsor. I allt jag fick vara med om så minns jag framför allt förtroendena min mamma gav mig. Förtroenden som fick mig att växa som person.

Mina föräldrar gav mig en trygg barndom där jag fick frihet att växa och utvecklas.

När mamma var borta på uppdrag satt jag i köket mittemot min pappa Roland och skrev skrivelser om fritidsgårdar. Men jag passade också på att demonstrera mot honom för ett rökfritt hem och upprättade scheman för en jämställd arbetsfördelning i hemmet. Han höll inte med mig och han slutade inte att röka, men han lyssnade ändå på mig och stöttade mig i att uttrycka mina åsikter.

Mina föräldrar gav mig en trygg barndom där jag fick frihet att växa och utvecklas. De lät mig få utlopp för mitt eget engagemang. Jag har fått förståelse för mina egna värderingar och hur jag genom mitt engagemang kan påverka både mitt liv och andras.
Helen Törnqvist (c, vice ordförande Centerpartiet i Stockholms stad och gruppledare i Utbildningsnämnden, Bromma, Stockholm

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Politiker berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik

bild: friköpt för användning ok enligt HT fotograf: Ola Strangeways


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →