Bigitta Ahlin är den första och enda arbetsförmedlare jag kommit i kontakt med. Året var 1998 och jag var 41 år. Efter ungefär 20 år som anställd i skola och hos Sisuidrottsutbildarna hade jag kommit till en punkt i livet där jag ville göra ett break. Det kändes som om mitt yrkesliv hade gått i stå och att jag behövde tid för att begripa hur jag skulle komma vidare.

Jag förstod på en gång att jag inte skulle klara det själv. För att ta mitt nästa steg i livet behövde jag råd, stöd och tips av någon utomstående. Min första tanke var arbetsförmedlingen. Men arbetsförmedlingen var något nytt och främmande för mig. Jag kände inte till verksamheten så jag rådfrågade mina vänner om var eller vem jag mer precist skulle vända mig till. Det var så jag fick tips om Birgitta Ahlin och när jag träffade henne blev det ”kärlek vid första ögonkastet”.

Jag tänker ibland på Birgitta och den energi hon gav mig. Den energin bär jag med mig än idag. Det finns ett ”lager” att hämta kraft från i både med- och motgång.

Hon var fantastiskt duktig på att lotsa och coacha mig fram till ett ökat medvetande. Hon kunde läsa av mig och visste precis vad jag behövde. Efter bara några få träffar blev jag anmäld till en ekonomikurs för kvinnliga företagare. Kursen var som klippt och skuren för mig. Kursledarna och de andra deltagarna i gruppen gjorde att min motivation för att starta eget tog fart och den officiella starten skedde i februari 1999, så i år firar jag 10-årsjubileum som företagare i utbildningsbranschen. För drygt ett år sedan gick jag över från enskild firma till AB och utökade mitt verksamhetsområde till att också äga och driva en stugby i Siljansnäs.

Jag tänker ibland på Birgitta och den energi hon gav mig. Den energin bär jag med mig än idag. Det finns ett ”lager” att hämta kraft från i både med- och motgång. Utan Birgitta hade entreprenören i mig aldrig fått komma fram. Det var hon som gav mig redskapen till att ta mitt nästa steg i livet. Ett litet till att börja med, men tänk så stort det blev för mig.
Lotta Yttergren, utbildnings- och utveckling konsult och VD Siljansnäs Stugby, Leksand

www.siljansnässtugby.se

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *