Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Arbetsförmedlaren som visade vägen - 2act
Google Translate
Skriv ut

Arbetsförmedlaren som visade vägen

Postat den 25 december, 2010 Möten Inga kommentarer

Bigitta Ahlin är den första och enda arbetsförmedlare jag kommit i kontakt med. Året var 1998 och jag var 41 år. Efter ungefär 20 år som anställd i skola och hos Sisuidrottsutbildarna hade jag kommit till en punkt i livet där jag ville göra ett break. Det kändes som om mitt yrkesliv hade gått i stå och att jag behövde tid för att begripa hur jag skulle komma vidare.

Jag förstod på en gång att jag inte skulle klara det själv. För att ta mitt nästa steg i livet behövde jag råd, stöd och tips av någon utomstående. Min första tanke var arbetsförmedlingen. Men arbetsförmedlingen var något nytt och främmande för mig. Jag kände inte till verksamheten så jag rådfrågade mina vänner om var eller vem jag mer precist skulle vända mig till. Det var så jag fick tips om Birgitta Ahlin och när jag träffade henne blev det ”kärlek vid första ögonkastet”.

Jag tänker ibland på Birgitta och den energi hon gav mig. Den energin bär jag med mig än idag. Det finns ett ”lager” att hämta kraft från i både med- och motgång.

Hon var fantastiskt duktig på att lotsa och coacha mig fram till ett ökat medvetande. Hon kunde läsa av mig och visste precis vad jag behövde. Efter bara några få träffar blev jag anmäld till en ekonomikurs för kvinnliga företagare. Kursen var som klippt och skuren för mig. Kursledarna och de andra deltagarna i gruppen gjorde att min motivation för att starta eget tog fart och den officiella starten skedde i februari 1999, så i år firar jag 10-årsjubileum som företagare i utbildningsbranschen. För drygt ett år sedan gick jag över från enskild firma till AB och utökade mitt verksamhetsområde till att också äga och driva en stugby i Siljansnäs.

Jag tänker ibland på Birgitta och den energi hon gav mig. Den energin bär jag med mig än idag. Det finns ett ”lager” att hämta kraft från i både med- och motgång. Utan Birgitta hade entreprenören i mig aldrig fått komma fram. Det var hon som gav mig redskapen till att ta mitt nästa steg i livet. Ett litet till att börja med, men tänk så stort det blev för mig.
Lotta Yttergren, utbildnings- och utveckling konsult och VD Siljansnäs Stugby, Leksand

www.siljansnässtugby.se


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →