Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Såklart jag kan - 2act
Google Translate
Skriv ut

Såklart jag kan

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

Jag har alltid velat starta eget, men aldrig riktigt vågat. När jag försökte med idéer som att bedriva ekologisk odlig och sommarfik togs jag inte på allvar. Jag kommer ihåg när jag var i kontakt med länsstyrelsen där jag skulle få hjälp. Jag blev inte alls peppad. Det var mer ”lilla gumman” och ”klapp på huvudet”.

Samtidigt var jag såklart livrädd för att ingen skulle höra av sig. Dessutom skulle jag ju tvingas möta samma myndigheter som jag tidigare bråkat med, men nu i en helt annan roll.

När det ändå hände var det helt oväntat. Min dotter Iina är funktionshindrad och behöver regelbundet personlig assistans. Men det fungerade inte så bra som vi önskade. Jag hade varit mycket i bråk med Försäkringskassan och undrade hur jag skulle lösa problemet när jag en dag beklagade mig för min man som är bonde. Då sa han till mig:

Varför startar du inte eget och sköter om Iina själv”.

Jag blev alldeles paff av hans förslag. Nog för att det var självklart för honom att vara egenföretagare, men jag, hur skulle jag klara av att sköta ett företag? Med allt byråkratiskt krångel. Jag som inte ens hade blivit tagen på allvar när jag hade försökt få medel till det tidigare.

”Men jag kan ju ingenting”, sa jag.

”Joho, det kan du visst”, sa min man.

Han lät mig inte slippa undan och det gjorde han rätt i. Jag vågade ta språnget och det har jag aldrig behövt ångra. Till en början var jag ängslig, så rädd att jag nästan hoppades att ingen skulle ringa och fråga efter mina tjänster. Samtidigt var jag såklart livrädd för att ingen skulle höra av sig. Dessutom skulle jag ju tvingas möta samma myndigheter som jag tidigare bråkat med, men nu i en helt annan roll.

Men rädslan försvann med tiden och den ängsliga frågan ”Hur ska jag klara det här?” förvandlades till utropet ”Jag klarade det!”.

Idag, efter åtta års verksamhet inom personlig assistans, betalar jag ut 115 löner per månad i Jämtland, Småland och Skåne. Egentligen kan jag fortfarande ”ingenting”, men jag lär mig hela tiden.
Marjaana Backlund, VD Storsjöbygdens personliga assistans, Östersund

Läs mer om Marjaanas verksamhet här www.spaab.se

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →