Google Translate

Världsinspiratören Jane Goodall

24 juni, 2016

jane_goodallSom 26-åring åkte Jane Goodall från England till Tanzania för att leva med vilda schimpanser. Men med sin orubbliga tålamod och karakteristiska optimism, vann hon förtroende för dessa början skygga varelser och hon lyckats skapa intresse och engagemang. Jane Goodhall säger: ”Om vi är den mest intelligenta varelsen på jorden? Hur kan vi då förstöra den jord vi bor på? … Glöm aldrig att varje dag som du går på jorden kan du vara den som gör skillnad.”
Vilken världsinspiratör Dr. Jane Goodall är! Låt dig inspireras av Janes tankar om vem det är som gör skillnad i världen!
Keynote speech av Jane Goodall


Vem vinner?

23 januari, 2016

wolf-547203_640En kväll berättade en gammal indian för sitt barnbarn om en kamp som pågår inom oss människor. Han sa – Min son, kampen mellan två vargar som vi alla har inom oss.

En är ond: Den kännetecknas av vrede, avundsjuka, sorg, ånger, girighet, övermod, självömkan, skuldkänslor, förbittring, mindervärdighetskomplex, lögner falsk stolthet, överlägsenhet och självupptagenhet.

Den andra är god: Den har glädje, frid, kärlek, hopp, ödmjukhet, vänlighet, godhet, empati, generositet, ärlighet, medlidsamhet och tilltro

Barnbarnet funderade en stund och frågade sedan sin farfar: Vilken varg vinner?
Den gamle indianen svarade: Den du matar.

****

Berättelsen om vargarna finns i en rad olika versioner på internet och i böcker. Idégivare och skribent är okänd.


Nytt år, nya möjligheter och fler betydelsefulla möten!

13 januari, 2016

apple-570965__180Så kom den då. År 2016. Välkommen. Nu ser vi fram emot nya möjligheter och fler och mer betydelsefulla möten. Livet blir vad du gör det till! Gör det som du vill ha det. Dessutom, tänk på att den som ger får mer!


God Jul!

24 december, 2015

ljus-513504__180

Nu tar vi ledigt och tillbringar dagarna med familj och vänner. Njuter av stunderna och livet. Ta den tid du behöver – det är du värd! Du är betydelsefull.

Vi är åter igen den 11 januari 2016 med nya fantastiska möten. Väl mött!


Nobeldagen, Alfreds möte med Bertha

10 december, 2015

Bertha_von_Suttner_1860s
Betydelsefulla möten sker varje dag och påverkar dig och mig. 100-tals år framöver. Allt du gör spelar roll!
Idag firar vi Nobeldagen – en dag som prisar människors envetna sökande efter nya upptäckter inom en rad viktiga områden, men också fredsarbete som bidrar till stabilitet och vänskap över landsgränser – det behöver vi mer av! Men vad var det som fick bombkungen att byta spår? Alfred Nobels brevvän Bertha von Suttner var en stor fredsivrare och hon anses ha spelat huvudrollen i dynamitkungens förvandling.

”Om ni visste alltså visste att vår fredsrörelse skulle gå till verket på rätt sätt. Skulle ni då vilja hjälpa till? Den direkta frågan ställer Bertha von Suttner till brevvännen Alfred Nobel som svarar: ”Ja det skulle jag, under vissa villkor. Övertyga mig och sen skall jag göra något stort för rörelsen!”

Innehållet i testamentet i San Remo slog ned som en bomb, nästan inget till brorsönerna, nästan allt till de nya priserna – för freden och mänskligheten. Lyssna på det spännande radioinslaget!

Betydelsen av betydelsefulla möten. Allt du gör spelar roll!
Lyssna på inslaget från SR här
Läs om Bertha von Suttner via Wikipedia här
Karta

Hitta betydelsefulla möten från hela Sverige! Klicka på kartan nedan för att filtrera.Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?