Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Magisterarbetet blev en affärsidé - 2act
Google Translate
Skriv ut

Magisterarbetet blev en affärsidé

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar Inga kommentarer

Sveriges största skidtävling är det betydelsefulla möte som gjorde mig till företagare. När jag gjorde mitt magisterarbete på Blekinge Tekniska Högskola 2004 befann jag mig tillsammans med en studiekamrat mitt i händelsernas centrum kring Vasaloppet i Dalarna.

Vår uppgift var att observera hur sjuksköterskorna arbetade i radiocentralen och längs skidspåret. Det var en enormt spännande miljö. Vi noterade massor och våra hjärnor började arbeta för högtryck. En idé föddes om ett nytt positioneringssystem som skulle stödja sjuksköterskorna i logistiken kring räddningstransporterna på ett effektivare sätt. Med hjälp av vårt system skulle vårdpersonalen kunna se var räddningstransporterna fanns på en interaktiv karta och därmed också kunna dirigera och optimera räddningstransporterna. Effektivt och snabbt. Och vi tände verkligen till på vår idé.

Det är fascinerande hur mycket energi man kan få när man gör något man verkligen känner för. När vi väl var igång med att forma vårt positioneringssystem kunde vi inte släppa det. Vi jobbade med design, utveckling och tester av systemet på kvällar och helger. Det var då vi kunde. På vardagarna var vi fortfarande satta att syssla med forskningsarbete på högskolan.

Sen när vi gjorde en utvärdering av vårt system, följde vi också upp med en marknadsanalys. Det var då jag insåg den stora potentialen. Det här systemet var det många som behövde. Inte bara Vasaloppets personal. Det var inte bara ett system, det var en affärsidé!

Det är fascinerande hur mycket energi man kan få när man gör något man verkligen känner för.

Den slutliga knuffen in i företagandet fick jag av högskolan, då jag fortsättningsvis inte erbjöds mer än 20 procents arbetstid för forskningsarbete. Det var så att säga signalen på var jag borde ta vägen. Jag satsade och byggde upp ett företag kring positioneringssystemet och det har jag sannerligen inte behövt ångra.
Veronica Håård, VD Visual Units, Karlskrona

www.visualunits.se


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →