Google Translate
Skriv ut

Jag kände mig omtyckt

Postat den 4 februari, 2011 Möten,Skola Inga kommentarer

Lyssna till Jag kände mig omtyckt

När jag kom till klass fem på Julita skola mötte jag en fantastisk lärare. Hon hette Doris Sjögren och undervisade oss i alla ämnen utom musik och matte. Jag kände med en gång att Doris tyckte om mig. Eftersom jag inte hade kommit så bra överens med mina tidigare lärare bar jag mig ganska dumt och busigt åt i klassrummet ibland. Jag tror att det var för att pröva frökens känslor för mig. Stod hon ut eller…

I mina värsta stunder stod hon där mitt i klassrummet och log som en ängel och sa:

”Nej, nu tror jag att Birgitta är full med bus.”

Hon tyckte ändå lika mycket om mig. Vilken fantastisk känsla. Doris återgav mig tron på lärare. Jag kände att jag dög precis som jag var.

Birgitta Eriksson 46 år, förskolelärare, Julita

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad (utgiven 2010) där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik
Berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →