Som orolig första klassare fick jag den bästa starten man kan få, en fantastisk lärarinna!

Karin Söderlund var trots sin ganska höga ålder progressiv i sin undervisning. Eleverna satt inte i rader, utan i grupper och hennes kateder stod mitt i salen. Det konstnärliga skapandet gick som en röd tråd genom alla hennes lektioner. Varje dag hade vi rytm, teckning eller högläsning och i klassbiblioteket spelade vi ofta teater för hela skolan och för våra föräldrar. Genom Karins omsorg blev vi elever snabbt trygga och säkra.

Vi lärde oss att framträda inför publik och tala högt och tydligt. Vi hade roligt varje dag och för mig som var hårt hållen hemma var skoldagen ett andningshål och ett titthål in i en verklighet som jag inte visste fanns.

I min familj fanns det ingen studietradition, men Karin övertygade mina föräldrar att låta mig få söka till flickskolan i Majorna. Karin fick mig att längta till att utbilda mig till lärare. Men inte nog med det, utan Karins grund hade jag nog aldrig vågat tacka ja till att bli folkpartiets första kvinnliga kommunalråd och gruppledare.
Margita Björklund 56 år, kommunalråd, Västra Frölunda

Lyssna till Jag fick ett titthål in i verkligheten

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.