Google Translate
Skriv ut

Jag fick ett titthål in i verkligheten

Postat den 4 februari, 2011 Möten,Skola Inga kommentarer

Som orolig första klassare fick jag den bästa starten man kan få, en fantastisk lärarinna!

Karin Söderlund var trots sin ganska höga ålder progressiv i sin undervisning. Eleverna satt inte i rader, utan i grupper och hennes kateder stod mitt i salen. Det konstnärliga skapandet gick som en röd tråd genom alla hennes lektioner. Varje dag hade vi rytm, teckning eller högläsning och i klassbiblioteket spelade vi ofta teater för hela skolan och för våra föräldrar. Genom Karins omsorg blev vi elever snabbt trygga och säkra.

Vi lärde oss att framträda inför publik och tala högt och tydligt. Vi hade roligt varje dag och för mig som var hårt hållen hemma var skoldagen ett andningshål och ett titthål in i en verklighet som jag inte visste fanns.

I min familj fanns det ingen studietradition, men Karin övertygade mina föräldrar att låta mig få söka till flickskolan i Majorna. Karin fick mig att längta till att utbilda mig till lärare. Men inte nog med det, utan Karins grund hade jag nog aldrig vågat tacka ja till att bli folkpartiets första kvinnliga kommunalråd och gruppledare.
Margita Björklund 56 år, kommunalråd, Västra Frölunda

Lyssna till Jag fick ett titthål in i verkligheten

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →