Google Translate
Skriv ut

Den lille pojkens visdom

Postat den 29 december, 2010 Du ar betydelsefull Inga kommentarer

När jag arbetade på en förskola för 20 år sedan träffade jag en pojke som var sex år. Pojken och jag kom väldigt nära varandra under den korta tid som jag var där och vi hade mycket roligt tillsammans. Men så kom den dagen när jag skulle sluta min tjänst på förskolan.

Pojken och jag brukade komma först till förskolan på morgnarna och det gjorde vi även den här sista morgonen. Vi var båda ledsna och jag sade till honom att jag inte alls ville sluta egentligen, men omständigheterna gjorde att jag var tvungen. Det var då han plötsligt tittade på mig och sa: ”Men du, huvudsaken är ju att du har varit här!”

En enkel mening, men med ack så mycket visdom. Jag tror inte att jag behöver förklara pojkens ord så särskilt ingående. De talar för sig själv. Det han sa har betytt väldigt mycket för mig genom åren och jag har spritt hans visdom till andra. Det gäller att verkligen ta vara på allt man får vara med om under livet. För allt man får vara med om formar ju en till den man är. Jag önskar att jag någon gång får träffa den här pojken igen, som är en vuxen man nu, och tacka honom för det han sa då.
MATS NYSTRÖM 47 ÅR STUDERANDE BORLÄNGE

Den här berättelsen är publicerad i boken Presentboken Du är betydelsefull där du hittar en rad inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →