Google Translate

Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar

Entreprenörer, inspiratörer, revoltörer. När vi hör talas om en framgångsrik entreprenör visas ofta bilden av en person som gjort ’det’, tagit steget och flyttat fram positionerna.


Här kan du bläddra i Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar

Spännande, intressant och lärorikt!
Entreprenören har tänkt nytt, tänkt annorlunda och trott på sig själv och sin idé. Genomfört och lyckats. Det är säkert sant, men något som vi sällan får höra talas om är att bakom varje entreprenör står en hel hjord av människor som på olika sätt påverkat och medverkat till entreprenörens framgång. Ensam är inte stark.

Här har du möjlighet att ta del av entreprenörer från hela Sverige som berättar om möten som blivit betydelsefulla för dem och deras verksamhet.

I med och motgång, från fast anställning till ett liv som entreprenör. En framgångsrik möbelföretagare gav miljardären Mats Gabrielsson ett smart säljknep som han använder än i dag. Therese Albrechtsson fick ett gott råd av sin morbror Magnus och driver idag med stor framgång fyra företag. Göran Kropp fick Renata Chlumska att förstå att det går att leva på äventyr och Stefan Krook följde sitt entreprenörshjärta efter att ha läst en bok av Dalai Lama.

Här ger vi dig chans att möta över 60 härligt livgivande och inspirerande berättelser som alla visar hur viktigt det är för entreprenören att ha människor omkring sig som tror på en, ser en och sätter en hand i ryggen när det behövs.

Många gånger är det tillfälligheter som gör att du blir företagare. Någon sa något, någon tipsade om något. Du var på rätt plats vid rätt tillfälle. Så här i efterhand kan du se att det var någon som sa eller gjorde något som inspirerade och fick dig att tänka till och om. Det blev ett möte, ett ögonblick där livet förändras. Ett möte som fick dig att våga språnget eller handla annorlunda än tidigare. Bli entreprenör – en som gör!

Engagemang och motivation 
Betydelsefulla möten har fokus på att se möjligheter, lösningar och att visa på hur mycket att lära av varandra. I Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar finns det mycket att lära om vad det är som gör att människor vågar ta steget – att gå från drömmen om att starta eget till att göra det. Ofta kan man tänka sig att det är entreprenörens egen drivkraft som har fått honom eller henne att ta steget och det kan också vara sant. Men alla lär vi oss mycket på vår livsresa, vi möter människor som ger oss kraft och förtroende, människor soom sätter en hand i ryggen, människor som genom ett samtal ger oss ett tips som vi förvaltar väl och skapar till en affärsmöjlighet. DE betydelsefulla möten som ger i samband med företagandet varierar och ger oss en rad olika nycklar som kan användas för att skapa ett samhälle som gör det enklare att driva och starta eget.

Under varje insamling av betydelsefulla möten berättelser får vi ofta kommentarer och frågor  kopplade till att vi också borde samla på berättelser om möten som inte fungerat, eller där det gått fel, i samband med företagsstart. Men vi jobbar inte med det. Betydelsefulla möten har aktivt valt att lyfta det som fungerar i vårt samhälle och vad vi alla kan göra för varandra – det är vårt fokus.

Det gör vi för att vi vill och för att vi anser att det finns en obalans i traditionella medier som aktivt väljer att fokusera tungt på det som inte fungerar. Vi anser att båda sidorna behövs och tillför nytta till samhället. Det som fascinerar oss är den fantastiska kraft och lärdom det ligger i att lyfta vad det är som fungerar. Det är därför vi väljer att bara samla på berättelser om möten som gjort en positiv skillnad för berättaren. Intresserad av att veta mer? Beställ boken via vår webbshop www.2act.se/wbshop

Insamlings- och inspirationskampanjerna genomförda av Betydelsefulla Möten 2act består av tre delar.

1. INSAMLING
Den första delen är inriktad på att vara opinionsbildade (få människor att prata om och tänka på betydelsefulla möten de haft…) samt att via traditionella och sociala medier samla in berättelser.

2. FÖRÄDLA
Del två är att berättelserna sedan förädlas och resulterar i en inspirationsbok med omkring 60 lärorika betydelsefulla möten berättelser. Förädlingen kan lika gärna handla om att presentera de betydelsefulla mötet i film och ljud, via kärnfulla citat i kalendrar, på affischer etc.

3. FORSKNING/SPRIDNING
Del tre består av att vi samarbetar med forskare som analyserar och fördjupar sig i det material som vi samlat in.

betydelsefulla-moten_logo

Insamlingen av Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar möjliggjordes via sponsorsamarbete med Svenskt Näringsliv.

 

Bakgrund Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar
Under 2000-2001 samlade Betydelsefulla Mötens redaktion in över 500 fantastiska berättelser om Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar från hela Sverige. Av dessa berättelser kunde redaktionen plocka ut fem nycklar som kan anses som avgörande för att ett möte blir betydelsefullt. Ibland samverkar flera av dessa i ett möte och ibland är ett av dem överordnat.

De fem nycklarna är; Bekräftelse, Trygghet, Respekt, Motivation och Framtidstro.


Boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar innehåller korta och långa berättelser från kända och okända, unga och gamla, män och kvinnor från hela Sverige. 10 längre spegelintervjuer (intervjuer med en entreprenör och den som blivit betydelsefull för denne, båda beskriver samma möte, men från varsitt perspektiv) varvas med 50 korta historier och citat som alla visar på hur viktigt och betydelsefullt ett möte kan bli. Det enda krav som finns för att ett möte skall räknas som betydelsefullt är att den som berättar om mötet anser att det är betydelsefullt. Då är det betydelsefullt – så enkelt är det!

Initiativtagare till efterlysningen av vardagsberättelser inom Betydelsefulla möten Entreprenörer berättar är frilansjournalisten och författaren Catherina Ronsten. I november 2001 utkom första boken i serien om Betydelsefulla möten, den hade inriktning på Betydelsefulla lärare. Sedan starten har Betydelsefulla Möten 2act genomfört en rad insamlings- och inspirationskampanjer inom bland annat skola, vård, entreprenörskap, idrott, politik mm. Intresserad av att veta mer? Beställ våra böcker via vår webbshop www.2act.se/wbshop

Har du ett möte inom vården som blivit betydelsefullt för dig och som du vill dela med dig av – här har du möjlighet. Det enda kriteriet för att mötet ska räknas som betydelsefullt är att du anser att det är det. Ta vara på chansen att ge bort något som är alldeles gratis – ett möte som blivit betydelsefullt för dig. Det kostar inget och ger mer. Slösa med det!

 

Via vår webbshop kan du enkelt beställa ditt ex. av Vinnare i din egen tävlingPrenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?